Rollen

Op maandag 8 en dinsdag 9 oktober vonden de audities voor de rollen plaats.

Onder het toeziend oog van Hans, Gerja en onze regisseuses Sara Evers en Tamara Hofman gaven leerlingen en docenten alles om een rol te bemachtigen. Sommige audities waren verbazend goed! We zijn ontzettend trots op onze spetterende cast voor de musical Ariël:

Ariël

Ariël, gespeeld door Emma Boertien, Marly van Gaal en Nienke Langkamp is een knappe, slimme zeemeermin met een prachtige stem. Deze jongste dochter van koning Triton is vrolijk en nieuwsgierig naar het bovenland. Ariël is gefascineerd door mensen en verzamelt mensenspullen. Samen met haar vissenvriendje Botje gaat zij op avontuur. Als zij verliefd wordt op de mensenprins Erik, heeft zij er alles voor over om bij hem te zijn, maar zal zij ook bereid zijn om haar vader voor hem te op offeren?

Ursula

Ursula, gespeeld door Anika van Driel en Julia Gerritsen is de slechte zus van koning Triton, de tante van Ariël en heeft vroeger over het onderwaterkoninkrijk geregeerd. In haar tijd heeft ze de hele zee vervuild. Daarom is zij uit haar macht gezet. Maar nu zint Ursula op wraak. Als deze zeeheks Ariël in haar vingers krijgt, dan heeft ze Triton in haar macht.

Sebastiaan

Sebastiaan, gespeeld door Sanne Lolkema en Thijs Kolthof is een muzikale krab. Hij dirigeert het koor en orkest van koning Triton. Daarnaast is hij de rechterhand van Koning Triton. Hij vindt zichzelf heel belangrijk maar eigenlijk is hij vooral heel onhandig. Sebastiaan krijgt van Koning Triton de opdracht om Ariël in de gaten te houden. Hoewel hij Ariël maar een lastige zeemeermin vindt, heeft hij ook het beste met haar voor. Zal hij erin slagen om haar voor alle gevaren te beschermen?

Botje

Botje, gespeeld door Meike Boonstra en Mirjam Hakvoort is het overenthousiaste en verlegen vriendje van Ariël. Samen gaan ze voortdurend op avontuur. Stiekem vindt Botje het allemaal best spannend maar hij probeert zich groot te houden voor Ariël. Botje is nogal onder de indruk van Ariël, dat maakt hem af en toe heel verlegen.

Prins Erik

Prins Erik, gespeeld door Jelle Folbert en Bart Oude Mulders is een knappe, avontuurlijke zeeheld. Er wordt van hem verwacht dat hij het bestuur van het land op zich zal nemen en dat hij zal trouwen. Erik wil zelf veel liever kapitein worden, hij houdt van het avontuur en nog meer van de zee. Wanneer hij tijdens een storm overboord slaat, wordt hij gered door Ariël. Nadien kan hij haar prachtige stem niet meer uit zijn hoofd krijgen. Hij besluit op zoek te gaan naar het meisje van de stem, maar zal hij haar vinden?

Jutter

Jutter, gespeeld door Femke van Strien en Esmee van der Werff  is een verstrooide zeemeeuw die zich veel intelligenter voordoet dan hij in werkelijkheid is. Ariël ontmoet Jutter regelmatig aan het wateroppervlak en vraagt hem om raad wanneer het om mensendingen gaat. Jutter ziet zichzelf als deskundige van alle menselijke dingen en voorwerpen. Hij verzint echter alles waar hij bijstaat dus er klopt maar weinig van wat hij te zeggen heeft. Maar als het erop aan komt, zal hij Ariël helpen waar hij kan.

Slijmbal & Slijmjurk

Slijmbal en Slijmjurk, gespeeld door Louise Bos, Sophie Bijl, Susan Buursema en Celeste de Groot bevinden zich samen met Ursula in het duistere gedeelte van de zee. Slijmbal en slijmjurk zijn de assistenten van Ursula. Ze doen alles voor haar uit bewondering en angst voor hun leidster. Ursula spant de twee voortdurend voor haar karretje om haar slinkse plannen te kunnen realiseren. Slijmbal en Slijmjurk doen er dan ook alles aan om Ariël mee te krijgen in Ursula’s plannen.

Zussen van Ariël

Susan Braak, Anne Bremmer, Cheyenne Groeneveld, Elisabeth Kleinmeijer, Jasmijn Pronk en Sanne Velthuis spelen de zussen van Ariël, de princessen en de dienstmeisjes. De zussen van Ariël zingen ook in het koor van Sebastiaan. Stiekem zijn ze best een beetje jaloers op Ariël die voortdurend alle aandacht op eist. Toch maken ze zich ook zorgen om hun kleine zusje. De drie prinsessen komen op het concours van prins Erik om te bewijzen dat zij de geschikte vrouw voor hem zijn. De drie dienstmeisjes helpen bij het badderen van Ariël en dienen het eten op.

Grimbaard

Grimbaard, gespeeld door Ilse KleinJan en Jesse Sloot is een ouderwets, zakelijk mannetje die het niet goed kan hebben wanneer de dingen niet volgens plan verlopen. Hij gaat mee met de avontuurlijke scheepstochten van Prins Erik hem in de gaten te houden. Zelf houdt Grimbaard helemaal niet van avontuur en walgt hij van de zee. Hij begrijpt dan ook maar weinig van Prins Erik. Grimbaard moet ervoor zorgen dat Prins Erik een geschikte vrouw trouwt om samen het land te gaan regeren. Dit blijkt nog een hele kluif.

Triton

Koning Triton, gespeeld door Rob Foekens en Pim Dekker probeert uit alle macht zijn onderdanen en zijn dochter te beschermen tegen het kwaad. Volgens hem vormt de mens een grote bedreiging voor de onderwaterwereld en moet iedereen daarom ver van de mens, en dus het wateroppervlak, blijven. Ariël is zijn jongste dochter en zijn lievelingetje, ze doet hem denken aan zijn overleden vrouw. Door zijn over bezorgdheid lijkt hij Ariël echter alleen maar verder van zich af te duwen, recht in de handen van zijn wrede zus Ursula.